Najlepsza myjka ze sznurka jutowego.

Przędza pozyskiwana w sposób naturalny to sposób na utkanie wielu, wysokiej jakości produktów. Oczywiście, zgodnie z założeniami ruchu eko! Jeśli chcesz przejść na zieloną stronę i wybrać dla siebie najlepsze akcesoria, wprost ze środowiska naturalnego, koniecznie zapoznaj się z moim wpisem dotyczącym myjki ze sznurka jutowego!

Akcesorium kuchenne z juty

Wytrzymała przędza, z której wykonuje się ten artykuł kuchenny, pozyskiwany jest poprzez obróbkę łodyg juty. Najczęściej pochodzi ona z Bangladeszu bądź Indii. W zależności od preferencji, sznurek może mieć zróżnicowaną grubość i, co za tym idzie, zgoła inne przeznaczenie. Cienkiej używa się do pakowania przesyłek i prezentów. Z grubszej powstaje myjka ze sznurka jutowego. Akcesorium to najlepsze rozwiązanie w stylu less a nawet zero waste. Służy myciu naczyń, nawet najbardziej przypalonych. Możne być używana w połączeniu z naturalnymi specyfikami, np. płynami pewnej znanej, niemieckiej marki.

Wytrzymała myjka ze sznurka jutowego.

Jak dbać o myjkę ze sznurka jutowego?

Podobnie jak inne akcesoria domowe, konieczna będzie właściwa konserwacja również tego elementu wyposażenia kuchni. Myjka ze sznurka jutowego jest jednak bardzo łatwa w eksploatacji. Wystarczy, że raz na dwa tygodnie wrzucisz ją do garnka, zalejesz wodą z dodatkiem sody oczyszczonej i soku z cytryny i wygotujesz we wrzącej wodzie przez około 15 minut. W ten sposób wszystkie bakterie i drobnoustroje oraz resztki jedzenia, które osiadają w zakamarkach splotów.