
Upał, skwar, wysokie temperatury nie pozwalają się skupić? To najlepsza pora na przygotowanie orzeźwiającego napoju. Dzięki niemu szybko odzyskasz siły do działania. Żeby go przygotować w domowych warunkach, niezbędny okaże się blender do kruszenia lodu. W dzisiejszym poradniku sprawdzisz, jakie urządzenie wybrać, by cieszyć się ulubionym smakiem!
Latem, kiedy lód jest na wagę złota
Urządzenie AGD to obecnie niezbędnik w naszych domach. Przy jego pomocy przygotujesz kremowe zupy, ubijesz pianę z białek a nawet – “utrzesz” ziemniaki na placki. Blender do kruszenia lodu sprawdzi się jednak najlepiej latem, do przygotowania lemoniady, mojito, czy kawy mrożonej. Ze względu na swoją zwartą, twardą strukturę, musi dysponować dużą mocą i specjalną strukturą ostrzy.
Na co zwrócić uwagę, wybierając blender do lodu?
- moc urządzenia
Doskonale sprawdzi się model działający w oparciu o mechanizm na poziomie 700- 1000W. Jednorazowo przetworzy nawet pełen kielich brył lodowych bez obaw o uszkodzenie mechanizmu.
- jakość ostrzy
Powinny być wykonane ze stali nierdzewnej; najlepsze będą te skośne; ustawione przeciwlegle.
- materiały, z których go wykonano
Nie tylko rączka, ale i kielich powinny zostać wykonane z lekkiego, ale wytrzymałego tworzywa.

Blender do kruszenia lodu: co przygotujesz z jego pomocą?
Przejdźmy do kwestii przyjemnych, a więc tego, co jesteśmy w stanie przygotować przy użyciu sprzętu. Lodowe drobinki sprawdzą się podczas przygotowywania kawy mrożonej, drinków i sorbetów. Blender do kruszenia lodu to Twój asystent na upalne, letnie dni!
