Sprawdź, jak urządzić ogródek restauracyjny.

Ogródek, choć tym razem nie przydomowy. Zaciszne miejsce restauracyjne wymaga również odpowiedniego anturażu. Powinno nie tylko zapraszać wyglądem i stylistyką, ale, przede wszystkim, współgrać z wizją firmy i zawierać w sobie logo i brand – znaki rozpoznawalne naszego biznesu. Jeśli chcesz wiedzieć, jak urządzić ogródek restauracyjny, by wprowadzić do takiej przestrzeni harmonię, koniecznie zapoznaj się z moim wpisem!

Ogródek otwarty na gości

Kiedy piękna pogoda na zewnątrz, klienci znacznie chętniej wychodzą na pole (lub na dwór) i z radością sączą zamówione napoje i spożywają smaczne potrawy. Niestety, nie wszyscy restauratorzy biorą to sobie do serca i nie zawsze przygotowują taki zakątek. Wystarczy jednak właściwie rozplanować przestrzeń, podzielić ja na strefy i zadbać o dodatki.  Jak urządzić ogródek restauracyjny?  – po pierwsze, rozplanuj miejsce, w którym pragniesz rozstawić produkty. Najwięcej miejsca zajmują stoliki i krzesła, a musi znaleźć się również przestrzeń na parasole i kwiaty oraz ozdobne elementy.Zastanawiasz się, jak urządzić ogródek restauracyjny?

Jak urządzić ogródek restauracyjny a zabezpieczenie przed niepogodą

Praca na zewnątrz jest uzależniona od kaprysów pogody. Oznacza to, ni mniej, ni więcej, że, niezależnie od słońca, wiatru i deszczu, goście muszą czuć się komfortowo w wydzielonej przestrzeni. Jak urządzić ogródek restauracyjny, by nie sprawiał kłopotów? – Pamiętaj, by dokładnie przytwierdzić lekkie elementy i dociążyć je. Można wesprzeć się również dedykowanym zadaszeniem.